Amaiur! Libera State - Urmeneta, Asisko; Amaiur Gaztelu Elkartea ([Bilbo] : Erroa, 2022)
Album honetan, aztertu ditugu konkista-gerla haren kronologia eta okupazioaren makineria 1512tik 1522ra bitarte, bai eta inbasioaren kontrako erresistentzia epikoa ere, izen eta deiturekin: Jakue Belatz Medrano, Maria Hozta, Johanes Arremiritz Bakedao, Johanikot Arberoa.
Keywords: Amaiurko bataila, 1522; Amaiurko Gaztelua; Komikiak; Helduentzako Literatura