Filosofia alabari zuzendua - Droit, Roger-Pol; Errea, Inma (Berriozar : Denonartean, 2014)
Filosofia? Hitz horrek beldurra ematen du usu. Afera izugarri korapilatsuak irudikatzen ditugu, izenburuak ere ulertezinak dituzten liburuak, eta hitz enigmatikoak. Ez dirudi guztientzako jarduera. Baina oker gaude, hala pentsatuz gero. Izan ere, guztiok galdetzen diogu geure buruari bizitzaren zentzuaz, heriotzaz, justiziaz, askatasunaz eta abarrez. Eta guztiok gara gauza arrazoitzeko eta gure ideiak antolatzeko. Eta besterik ez da behar: galderak eta metodoa. Filosofia ez da buru-hausgarri bat, baizik eta lantzen ahal dugun jarduera bat, musikan edo kiroletan aritzen garen bezala: hasiberri gisara, zaletasun hutsez edo profesionalen antzera. Funtsezkoena ongi hastea da...
La filosofía explicada a mi hija
Keywords: Filosofia -- Haur eta gazteentzako liburuak; Erreferentzia-materialak