Barrenetik zulatzen zaitut : 8 ahots itsasertzetik - Zubeldia Magriña, Ane; Goñi García, Iosune; Giglio, Yanina; Vargas, Leire; Montaño Escobar, Sara; Robles Vitas, Sarai; Griffith, Denise; Makazaga, Jone; Bringas, Ingrid; Irizar, Miren ([S.l.] : Libero Amerika, 2022)
"Barrenetik zulatzen zaitut liburuak" 4 poeta eta 4 itzultzaile biltzen ditu: 8 ahots, nor bere itsasertzetik hizketan. Ekuador, Mexiko eta Argentinatik ari dira Yanina Giglio, Sara Monta o, Denise Griffith eta Ingrid Bringas poetak, eta Euskal Herritik itzultzaileak. Bi hizkuntza diruditen hamaika lengoaia desberdin darabiltzate. Elkarrizketa ikusezin baina ukigarri bat sortu nahi du liburu honek jatorrizkoaren eta itzulpenaren artean, eta errealitate eta hizkuntza desberdinak bizi dituzten 8 emakume bildu ditu horretarako. Zubia erabili ohi da itzulpen jardunaren metafora gisa, baina alde batera utziz, sarritan, atzera ibili ezinezko bidea dela itzulpenarena. Xendra hori urratzen aritu dira Leire Vargas, Sarai Robles, Jone Makazaga eta Miren Irizar, beste itsaso batzuetatik heldu diren harietatik tiraka.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura