Espainia eta Euskal Herriko Historia : Batxilergoa 2 / Mikel Dorronsoro, Alfredo Herbosa, Yolanda Orive - Dorronsoro Dorronsoro, Mikel (: Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 1999)
Aurkezten dizuegun liburu hau, Batxilergoko bigarren ikasturteko ikasleentzat pentsatua, Selektibitatearen baitan landua dago. Hasteko Erregimen Zaharrari buruzko sarrera gai batekin ekin diogu, irakasle bakoitzak egokien deritzon moduan erabil dezan. Hurrengo ataletan ikasleek ezagutu behar duten gutxieneko ezagupen gorputza eskaintzen dituzten azalpenak luzatzen ditugu, azalpen bakoitzari testu bilduma bat erantsi diogularik; testu bilduma hauek baliogarri izan nahi dute bai testu iruzkina lantzeko tresna moduan, bai irakasleak egoki derizkion aspektuak sakontzeko orduan. Lagungarri gerta dadin testu iruzkinerako proposamen bat aurkezten dugu hasieran, eta horretaz gain zenbait texsuri hainbat galdera erantsi dizkiegu testuekiko lana hobeto bideratzeko asmoarekin.