Hik hasi 127 (Lasarte-Oria : Xangorin, 2008)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
Azala: Elkarrizketa: Xabier Roegiers eta Alexia Peyser; Gaia: Elebitasunetik eleaniztasunera ; Elkarrizketa: Xabier Roegiers eta Alexia Peyser; Esperientziak: Ekintza ikastolako gazteen motorrak martxan; esperientziak: Etiopiari laguntzeko proiektua; Galdeidazue: Haurrak gehiegi babesten al ditugu? Haur berekoiak egiten ari gara? Ia ahaleginik egin gabe, bat-batean nahi duten guztia lortzea egokia al da?; berriak; nora joango gara? Genikako Bakearen Museoa; Atzeko atetik: Sustrai Colina.
2008.03.18
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak