Arrantzaleak / [testua eta ilustrazioak] Constantino Virto Olascoaga ; [euskarazko itzulpena, Joxan Elosegi] - Virto Olaskoaga, Constantino (Arma Plaza Fundazioa, 2018)
Liburu hau Hondarribiko Udalaren eta San Pedro itsasgizonen kofradiaren laguntzarekin argitaratu da. Liburu honetan berrogei-berrogeita hamargarren hamarkadetako baxurako arrantzaren historia aztertzen da, eta protagonista nagusia "arrantzale familia" da, Hondarribiko historiarekin hain lotua den hori.