Harald eta Ignir-en altxorra 2 - Brivet, Antoine; Brivet, Matthieu; Elustondo, Miel Anjel; Muro, Gregorio ([Urnieta] : Harriet, 2022)
Antoine eta Matthieu Brivet anaiek sinatzen dute bikingoen garaian kokatutako abenturazko eta mitologiazko komiki hau VII. mendea Harald, Dagmar-en seme eta bikingoen erregea, espedizio baten buru doa Ipar itsasoaren ertzean, bere aitaren bizia salbatzeko asmotan, zeina madarikazio baten mende erori baita itsasoko herentsuge Ignir-en altxorraz jabetzeagatik. Dagmar poliki-polki hiltzera zigorturik dago, baldin munstroari ez badio itzultzen erabateko ahalmena ematen dion harribitxia.Harald-ek bere adore eta ausardia beharko ditu galdutako harribitxia berreskuratzeko. Istorio osoa bi liburukitan. Orain Haralden ama Silke da herrixkako bikingoen buruzagia, baina bere nebaren kontra borrokatu beharko da. Neba horrek anbizio handia du eta errege ikusten du bere burua. Horretarako, igarlearen laguntza ere badu, zeina manipulatzaile hutsa baita eta Haralden familiaren kontra konspiratzen ari baita beti. Itsasoetako herentsuge Ignirri dagokionez, hari ere laster agortu behar zaio pazientzia.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Abenturak; Komikiak; Helduentzako Literatura