Yummaren urrezko bola / [testua] Pello Añorga ; [ilustrazioak] Jokin Mitxelena - Añorga, Pello (Denonartean, 2014)
Behin batean, herri txiki batera iritsi zen familia bat: ama eta alaba Yumma. Urrutiko Mendi Lehorretatik iritsi omen ziren oinutsik, gosetuak, erabat egarrituak, eta, bada, herrikoek eskaini zieten nahikoa janari eta edari; eskuzabal eskaini ere.