Hirugarrena orduan / [testua] Mimatuz ; [ilustrazioak, Xabi Etxaniz Ulazia] - Etxaniz Ulazia, Xabi; Unanue Gabirondo, Maitane; Alkorta Lizaso, Mirari (Ipuin sistemikoen bilduma (Denonartean), 2022)
Maddi triste dago, haserre... -ZEEERRRRRRR? Zuek esan zenidaten nik 5 urte egin eta egun gutxira nire ahizpa txikia jaioko zela. -Badakit eta hala zen, gu ere horren esperoan geunden, bere bihotzak ordea danborra jotzeari utzi dio. Gure txikia hil egin da. Etxe ondoko tontorrera igo gara, lore txuria eskuetan eta agur hitzak ezpainetan...