Munduko mehatxatutako animaliak I : ugaztunak / egilea, Fernando Pedro Pérez ; itzultzailea, Pilar Llamazares - Pérez, Fernando Pedro (Biodibertsitatea (Arrain), 2008)
Liburu honetan Munduko ugaztun-espezierik mehatxatuenak (zetazeoak ungulatuak, martsupialioak eta abar) aditzera emango dugu. Mundu honetan beren biziraupena erronka hutsa da, izan ere, espezieen suntsipenaren mamua izugarrizko arazoa da eta bere konponbidea gero eta zailagoa da, giza-gutizia gero eta handiagoa delako.