Paretaren kontra / Jean Paul Sartre ; Mikel Lasa-k euskeratua ; [hitzaurrea, Txillardegi] - Sartre, Jean-Paul (1905-1980) (Kriselu, 1983)
Jean Paul Sartre hil da. Eta tristura handia senditu dugu askok. Tristura handia bereziki euskal ezker abertzalearn sorreran geure ahalegin guztiak egin ditugunok. Sartre lekuko aparta hiltzean. Sartre irakaslea eta gidaria ere galdu baitugu. Galtzaira handia, beraz, Sartre-rena. Denontzat hori. Baina galtzaira handia batez ere euskal ezkertar abertzaletasunaren ereintzan eta moldakuntzan ari garenontzat. Baldinba ugalduko dira Sartre-ren euskal irakurleak! Agian bai, mila aldiz!