Artea eta gizartea - Azurmendi, Joxe (1941-2025) (Donostia : Kriselu, 1978)
Euskal gizarteak ere aspaldian ez du edertasuna gozatzen egoteko aukera handirik. Burruka egin beharrean dago. Gerra ondoko euskal gizartea ez zen lozorroan bizi, baina bai etsipen eta negar giroan, itxaropenaren eta desesperazioaren artean. Gizarte derrotatua zen, eroria eta zapaldua.
Bibliografia: 95. or.
Keywords: Euskal artea; Gizartea -- Euskal Herria; Saiakerak; Baliabide digitalak