Altzo : mila urte__ mila oroimen - Hualde, Fernando; Urretabizkaia, Joseba; Saizar Arostegi, Joxemi (Tolosa : Xibarit, 2021)
2025. urtean Gipuzkoa hitza idatzita agertzen den lehen erreferentzia dokumentala egin zenetik mila urte beteko dira. Hori dela eta, Gipuzkoako Foru Aldundiaren, zenbait udalen, enpresen eta kolektiboren babesarekin, Xibarit argitaletxeak herri gisa Gipuzkoak duen memoriaren iraunkortasuna bermatuko duen aztarna bat eman nahi izan dio lurraldeari "Gipuzkoa Bilduma" liburu-bilduma plazaratuz. Gipuzkoako 500 biztanle baino gutxiago daukaten 23 herrik osatzen dute liburu-bilduma eta lehen liburua Altzo herriari eskainia da, 1025. urtean herri horretan agertzen delako 2025ean Gipuzkoak urteurrena ospatu ahal izatearen arrazoia. "Altzo: mila urte mila oroimen" izenburua izango du bildumako lehen liburuak eta gaur aurkeztuko dute prentsaurrekoan Fernando Hualde historialariak eta Joseba Urretabizkaia editore eta argazkilariak.
Altzo: mil años, mil recuerdos
Keywords: Altzo -- Ohitura eta usadioak; Monografiak