Gernika udabarri haretan / [koordinazioa, Iratxe Momoitio Astorkia, Idoia Orbe Narbaiza ; Itzulpena, Ane Iturriarte] - Momoitio, Iratxe; Orbe Narbaiza, Idoia; Iturriarte Basterretxea, Ane (Gernikako Bakearen Museoa, 2019)
2011. urtetik gaur arte Gernikan egin diren errekreazio historikoei buruz hitz egingo da argitalpen honetan. Nahiz eta, testuak Gernikako Bakearen Museoak bere 20. urteurrenean egindako "Gernika udabarri haretan" izeneko errekreazioan izango duen fokua, museoak lantzen dituen gaiak gizarteratzeko beste modu bat da, alegia, Gernikan aitzindari gisa, egondako beste errekreazioak ere aipatuko dira.