Dorian Grayñ erretratue : gipuzkera (Goierri erdialdeko izkerea) - Wilde, Oscar (1854-1900); Azpiazu Ugalde, Aitor ([S.l.] : Erroteta, 2022)
Oscar Wilden bidez ezautu zon Dorian Grayk Lord Henry filosofo lotsagabea. Onen itzek aittuta, sinistu zon Dorian Gray gaztek, bere jabetza aundiñak edertasune ta gaztetasune ziena. Kezkauta, jainko ezezaun bati erregue in, ta ala beti gazte irautea lortuko do. Bittartean, benetan zartuko dana ta bere pekatuk eresango duena, Basil Hallwardek in tzion erretratue izango da. Batzun ustez, Dorian Gray erromantikon zorie erakusten don eroie da. Eo akaso, beste batzuk esate duen bezela, kaltea ta zigorra adierazten dittuna.
The picture of Dorian Gray
Keywords: Helduentzako Literatura