Garaziko hilketak : nor ote erruduna? - Morillo, Fernando (Irun : Gaumin, 2021)
Intriga, misterioa, umorea eta antzinako euskal sinesmenak dira osagai nagusiak. Donibane Garazin kokatzen da, historiaz eta magiaz beteriko lekua. Protagonistak amona-biloba dira: Miren emakume edadetua eta Ander gaztea. Konfiantza handia dute elkarrekin, eta ia edozertarako prest dira elkarri laguntzeko. Anderrek bizitzarekin du arazoa: sinetsita dago ezertarako balio ez duela, eta guztiz gogogabeturik da. Mirenek heriotzarekin du arazoa: Luzia bere lagunik minena hil dute Donibane Garazin. Hara joan nahi du, zer gertatu den jakiteko. Zergatik hil dute Luzia? Elkarrekin joango dira Garazira, misterioa argitzeko eta bizitzari zentzu hobe bat aurkitzeko, agian. Sorginak, mitoak, historia eta kultura. Abentura, intriga eta polizia eleberriaren erritmoa. Adiskidetasuna eta Donibane Garaziko inguru zoragarria. Guztien artean, euskal kulturaren transmisioa eta sustapena.
12 urtetik aurrera (horia)
Egileak Jaurlaritzaren 2020-21ko Kultur-sormena bultzatzeko beka jaso zuen.
Keywords: Misterioa; Haur eta Gazteentzako Literatura