Sumendi bat daukat / [testua] Míriam Tirado ; Joan Turu [irudiak] ; [itzulpena, Itziar Santín] - Tirado, Míriam (Calita (Carambuco), 2022)
Amorruarekin zer egin dezakegun jakiteko ipuina. Albak ez zekien, baina sumendi bat du barruan, zilborraren eta saihetsen artean. Batzuetan, sumendia piztu eta lehertu egiten da. Orduan, suak dena erretzen du eta Albak sufritu egiten du, baita beldurtu ere, dena batera. Gau batean, ordea, maitagarri txiki batek azalduko dio zer egin dezakeen haserretzen denean, ustekabeko sentsazioak aurkitzen lagunduko dion trikimailu bat. Haurrentzako hitzetan oinarritutako beste argitalpen batzuetan ez bezala, kartoiaren formatua eduki narratiboarekin konbinatzen du, eta helduen eta lehen haurtzaroaren arteko esperientzia partekatuak sustatzen ditu.