Gernika bonbardaketa, Basarriren bertsoak Jabier Urkijok kantatuta - Urkijo, Jabier; Basarri (1913-1999); Ahaztuen Oroimena 1936 ([Markina-Xemein] : Ahaztuen oroimena, 2016)
Gernika bonbardaketari buruzko bideoa, Urkijok kantatutako Basarriren bertsoekin. Bizipenak eta familiak jasandakoak jasotzeko asmoarekin Jabierrengana testigantza jasotzera joan ginenean, ustekabeko paregabea izan genuen Basarri bertsolariaren "Gernikako bonbardeoa"ren hamalau bertsoak buruz eta bat-batean abestu zigunean. Jabierrek abestutako bertso sorta hau bideo honetan zabalduz, duela 79 urte Gernikako bonbardaketa pairatu eta hildakoak omenduaz gain, Gregorio Urkijoren duintasuna goraipatu nahi ditugu.
Keywords: Gernika-Lumo -- Historia -- 1937 (Bonbardaketa); Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak