Katuak jandakoa / Asel Luzarraga - Luzarraga, Asel (Traola (Elkar), 2022)
Iraultza eta Zigorrek jakin berri dute Ondarraten azken urteotan mihirik gabe jaiotako bi ume daudela. Harridurak eta jakin-minak bultzatu ditu ikertu eta eskolarako lan bat egitera. Horretarako, Bilbon bizi den aditu batekin egingo dute hitzordua, San Tomas egunean. Berehala jabetuko dira ematen duena baino korapilatsuagoa eta arriskutsuagoa dela gaia. Gizaki otzanak eta esanekoak behar ditu botereak.. Hitza atera ezin duenak galtzen du erabakitzeko ahalmena.