Urrezko abarra II - Frazer, James George, Sir (1854-1941); Iñurrieta, Iñaki; Azurmendi, Mikel (1942-2021) (Bilbo : Klasikoak, 1995)
Obra eskerga honen 69 kapituluen azpian dagoen pentsamendua magiazkotik, erlijiozkora garatzen den bide bat dagoela eta azkenean, zientziazkoan bukatzen dela. Magia eta erlijioaren artean egiten duen bereizketa (magia arrazonamendu akasdun batean oinarrituriko gertakariak kontrolatze-ahalegina da eta erlijioa, izaki espiritualei laguntza eskatzean datza) antropologoek ia erabat onartu dute. Nahiz eta magia-erlijioa-zientzia bilakatze-segida onartua izan ez den, jarduera erlijioso eta magikoei buruzko informazio zabala laburbildu eta konparatzeko balio izan du, ordura arte inoiz egin ez zenez.
1995/08/07
Liburu honek Europar Komunitatearen laguntza jaso du
1995/08/07
The Golden Bough
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Mitologia; Magia; Lehen erlijioak; Aztikeria; Erlijio primitiboak; Baliabide digitalak; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak