Substantzia puruak eta nahasteak / Jakindun (Jakindun (Youtube kanala), 2021)
Jakindun euskaraz eta doakoa den hezkuntza plataforma da; ikasleen eskura euskarazko bideoak jartzen ditu, azalpen errazekin, hobeto ulertzeko zailak egiten zaizkien (zaizkigun) ikasgaiak. Bideo honetan substantzia puruak eta nahasteak ikusiko ditugu. Substantziak nahastuta dauden jakiteko, eskema bat egin dezakegu. Honen bitartez, molekula batez osatuta baldin badago, substantzia purua dela ikusiko da eta molekula bakar batez ere osatuta ez badago, nahastea dela esango dugu. Eskemari buruz informazio gehiago nahi baduzue, ez galdu bideoa!!