Ligeia : izu ipuinak - Poe, Edgar Allan (1809-1849); Unanua, Migel Anjel (Donostia : Elkar, 1987)
"Ligeia" izenpean Poeren sei ipuin izugarriren antologia laburra eskeintzen da, itzultzailearen hitzaurre batez.
Ipuinak: Heriotz gorriaren txantxoa; Botila batetan idororiko eskuizkribua; Leigeia; Saldoko gizona; Hop-frog; Itzal.
Keywords: Helduentzako Literatura