Ligeia : izu ipuinak / Edgar Allan Poe ; itzultzaile, Migel Anjel Unanua - Poe, Edgar Allan (1809-1849) (Erdal literatura. Ipuinak (Elkar), 1987)
"Ligeia" izenpean Poeren sei ipuin izugarriren antologia laburra eskeintzen da, itzultzailearen hitzaurre batez.