Hitanoa Zumaian : egoera, erabilera, transmisioa eta formak / Xabier Azkue Ibarbia - Azkue, Xabier (s.n.], 2000)
Zumaiako Udaleko Hezkuntza eta Euskara batzordeak beka bat sortu zuen eta aurkeztutako hiru proposamenen artean, Xabier Azkue zumaiarraren proiektua aukeratu zen. Bekaren helburu nagusia gaur egungo hitanoaren egoera aztertzea zen eta gure zaharrek erabiltzen dituzten formak jasotzea. Beraz, orain esku artean dugun azterlan hau, beka horren emaitza da eta lan honen bidez, Zumaiako hitanoaren egoera, erabilera eta transmisioa ezagutzeko aukera eskaintzen zaigu.