Amazonas / [testua] Sangma Francis ; [ilustrazioak] Rômolo D´ Hipólito ; [itzulpena, Nagore Irazustabarrena] - Francis, Angela Sangma (Ttarttalo, 2021)
Goi-mendietan ur-txirrio mehe bat sortzen da eta, pixkanaka, erreka txikiek harekin bat egiten dute, munduko ibairik handiena osatu arte. Kontinentea alderik alde igarotzen du, oihan mardulak zeharkatzen ditu eta, azkenean, itsasoan isurtzen ditu urak. Kosk egiten duten pirañak, anakonda erraldoiak... planetako ekosistema harrigarrienaren etxea da ibai ahaltsu hau. Ongi etorri Amazonasera! Liburu liluragarri honi esker, munduko ibairik handienaren garrantziaz ohartuko gara; izaki bizidun guztiak ari fin baina estu batez lotuta gaude, eta horrek planeta osoko bizitzari eragiten dio. Amazonas babestea planetaren biziraupenerako ezinbestekoa da.