Urtu aurretik / Xabi Borda - Borda, Xabi (Poesia (Susa), 2022)
Eguneroko bizimoduari darion ezegonkortasuna da liburuko olerkiak biltzen dituen hari nagusia. "Hori izango da liburuko zain inportanteenetakoa: ezer ziurtatuta, bermatuta, ez dagoen ingurune batean sentitzea, eta ez ulertzea nola iritsi zaren horraino". Koronabirusa, ixten ari diren enpresak edota klima aldaketa dira, besteak beste, poemetan presente dauden gaiak. Dena den, esperantzari ere zabaltzen zaio bidea. Lau ataletan banatuta daude liburuko 44 poemak: "Iglua tantaka", "Hozkailu matxuratua", "Hego haizea poloan", eta "Glaziar berrien erditzea".