Euskal herriaren historia (I) / Luis Baraiazarra ; azala eta marrazkiak, Jose Maria Legorburu - Baraiazarra, Luis (1940-2024) (Kimu Saila (Gero-Mensajero), 1980)
Esku artean duzun liburu honek lehenaren mezua, gure arbasoen bizitzaren berri emango dizu. Nondik eta nola gatozen. Denboraren joan-etorrian, lehenaren lorratza jarraitzen dugu: historian finkatu ohi gara aurrera joan ahal izateko. Euskal Herriko historiaren haria ondo ezagutzeak argituko digu bidea. Gure Herri zahar honen ikusbide eta ikasbide erraz bat izan nahi luke liburu honek. Lehen parte hau 1521. urtean bukatzen da gertaera triste batez: Nafarroaren hondamendia.