Katharina Blumen ohore galdua : edo nola sortu eta nora eraman dezakeen indarkeriak - Böll, Heinrich; Zabaleta, Pello (Donostia : Elkar, 1989)
Nobela labur honetan, iragarritako hilketa baten kronika egiten da, baina hori baino askoz gehiago da: jendea jopu gisa darabilen prentsa horiaren kontrako erasoa, eta prentsa horren atzean dauden interes politiko-ekonomikoen salaketa, umorez eta zorroztasunez beterik. Estilo zehatz eta zuzen batez kontatzen zaigu nola Katharina Blum neska gazte zintzo eta langilea porrotera eta hilketara eramaten duten prentsa horiaren berri intoxikatzaileek. Bere garairik onenean idatzi zuen Heinrich Böllek, 1972an Nobel Saria eskuratu eta geroxeago.
Jatorrizko izenburua: Die verlorene ehre der Katharina Blum
Keywords: Helduentzako Literatura