Kafea hartzea Iruñean - Laxalt, Robert (1923-2001); Mendiguren Bereziartu, Xabier (1945-2023) (Donostia : Elkar, 1986)
"Kafea hartzea Iruñean" elaberriak Euskalerria zatitzen duen mugaren bi aldeetan kokatzen gaitu, kontrabandoaren mundu ezkutua maisuki agertzen digularik. Nahiz eta narrazioa hedaduraz laburra izan, era trinko eta ezagupen sakonez adierazita dago textuan menditar inguru honetako biztanleriaren karakterra. Nabari zaio, horregatik, bere gurasoen euskal jatorria Ifer Ameriketako nevadatar idazle honi. Liburu honi buruz, honela dio Charles Kuralt kritikoak: "Kafea hartzea Iruñean herrialde honetako narratzailerik hoberenetako baten istorio bikain bat da. Rober Laxaltek idatzi duen kontakizuna, aurrena, sinetsi egiten dut, eta ezin dut burutik kendu. Atsegin dut liburua".
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren 1986rako dirulaguntza jaso du.
A cup of tea in Pamplona
Keywords: Helduentzako Literatura