Martinellok ez du kukurik entzuten / Pako Aristi ; marrazkiak, Jon Zabaleta - Aristi, Pako (Auskalo (Erein), 1985)
Belandia mendi eta muinoz inguraturik agertzen da elizako kanpandorretik. Txuri-berdea da udaberrian, horixka eta urdinxka udan, gorria udazkenean eta beltza neguan. Ordea, kolorerik ez du behin ere aldatzen Martinellok: mutiko argia da beti. Simonet Leroix herriko organista du lagun eta kontu eta kanta ematen dute eguna. Heriotzak ere egingo du bisita Belandiara, eta Martinelloren osaba eramango du. Hurrena, Trapatan zirkoa azalduko da herrira. Ohi ez bezalako gertakaria da hori eta erabat aztoratuko du Martinello...