Nafarroa, Europako lehen estatu modernoa - Oria, Jon; Gaiak Itzulpen Taldea (Donostia : Gaiak, 2003)
"Nafarroa, Europako lehen estatu modernoa" liburuan, Nafarroako Erresumaren XV. eta XVI. mendeak aztertzen dira, Errenazimentuko Europaren gunerik gailenetako bat izan zela erakusteko, eta piriniar nortasunean oinarritutako Europako lehen Estatu modernoa izateko bidean zegoela. Zoritxarrez, Espainia-Frantzia-Aitasantutza blokeak indarrez eragotzi zion.
Ikerketa-iturriak: 147-154. or.
Navarra es una colonia española y francesa
Keywords: Nafarroa (Erresuma) -- Historia -- XV-XVI. m; Monografiak