Usoa - Zubizarreta, Patxi; Zamakola, Maria; Salinas, Isabel; Irizar, Pello ([S.l.]: La Semilla SL, 2001)
Maria Zamakolak zuzendutako laburmetraia honetan, Irakasle batek Kukuaren istorioa kontatzen die ikasleei. Usoa 9 urteko haur afrikar bat da, Euskal Herriko familia alaba ordekotzat hartua, eta Afrikako amaz gogoratzen da: alaba gerratik salbatzeko; hegazkin-txartela erosi eta aireportuan utzi zuen. Neskatoak erlazionatu egiten ditu ama eta Kukua: txori hau, bere umeak beste hegazti batzuen habietan uzten dituelako, lotsagabetzat eta aprobetxategitzat daukate denek.
Aktoreak: Leticia Moth Tiati (Usoa), Olatz Beobide (Usoaren ama), Xabier Erauskin (Usoaren aita), Manu Gaigne (Usoaren anaia), Joseba Ramirez (maisua), Irati Irizar (Irati).
Keywords: Baliabide digitalak; Filmak; Haur eta gazteentzako zinema