Ene jainko-eidol zaharra, lur! / Jon Mirande ; edizio honen prestatzailea, Xabier Olarra - Mirande, Jon (1925-1972) (Euskal literatura. Olerkia (Elkar), 1984)
Hona hemen Mirandek sortu eta itzulitako poemen bilduma. Han-hemenka sakabanaturik edo aldizkari eskuragaitzetan galdurik zeudenak ere hementxe dituzu. Prestaera honen bitartez, gerraosteko poesiaren berritzean aitzindari izan zenaren obra ezagunago egitea lortuko balitz, liburu honen zeregina betea legoke. Hala ere, Miranderi buruz zabaldurik diren aurreiritzi, uste oker, eta kalumnia beltzenek utzi duten hondarearen pisua berdintzeko ez baita aski izango.