Bihurrikeriak Sabikan - Cosenza, Gerardo; Gorrotxategi Mujika, Aritz ([Legutio] : Saure, 2022)
Nazariar jauregiak Yusuf izeneko printze gazte baten bihurrikerien ingurua dira. Yusuf Granadan mendeetan nagusi izan zen leinu handiaren ondorengoa da. Goós-en heziketa arduratsua jaso du printzeak, munduan zehar ibili den tehueltxe eruditu batena. Nola iritsi zen patagoniar bat kontinente zaharrera Kolon jaio aurretik? Komiki honetan azalduko diren istorioetan aurkituko dugu erantzuna. Yusuf eta bere haurtzain Goós-en abenturek, hamalaugarren mendearen erdialdean girotuak, Alhambrako toki ezkutu eta sekretuak ezagutzera eramango gaituzte. Granadako Erresumatik, Al-Andaluzetik eta kontinente zaharretik bidaiatzera, Alborango itsasoan barneratzera iritsiz, Konstantinopla, Petra, Pergamo, Palermo, Persepolis, Krotona edo Alexandria zeharkatzera.
8 urtetik aurrera
Keywords: Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura