Austerlitz - Sebald, W. G. (1944-2001); Santamaria, Idoia; Sarrionandia, Joseba (Iruñea : Igela, 2022)
Jacques Austerlitzek ez daki nor den. Haurra zela ostu zioten identitatea. Narratzaileak Anbereseko tren geltokian topatu, eta, liluratuta, hamarkada luzez lagunduko du bere jatorria ezagutzeko bidean. "Austerlitz" gure mendeak eman duen liburu originalenetariko bat da. Ezin besarkatuzko topografia bat, memoria eta Historia elkarrekin lotu eta Europak XX. mendean jasandako itxaropen eta basakeriak ahots argiz jasotzen dituena.
Austerlitz
Keywords: Helduentzako Literatura