Basopole - López de Tejada Flores, Patxi (El Ejido : Círculo Rojo, 2014)
Denbora gara: ekaitan sartzen gara, uraren, airearen eta lurraren barruan, zirkin egiten dugu eta hazten gara, bero galtzen dugu, baina beti suari besteak gatzaio. Soinua eta hotza, urruntasuna eta heriotza gara. Taupadak, jarioaldiak. Uneak, argia. Gu gara zentzua. Gu gara Unibertso honen garrasia, nahi galkorra, gogo ondoriogabea, beste hutsa, bizitza, beste hutsa, bizitza. Hutsaren sintesia, hutsaren ametsa. Gu gara bizitza.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura