Eboluzioaren teoria ([S.l.] : Benito KMK, 2019)
Benito KMK Youtube kanalean Historia eta Geografiako irakasgaien inguruko bideoak aurkitu ditzakegu. Bideo hauetan Beñatek gutxitan hitz egiten du. Hau da, ez ditu audio azalpen asko ematen. Horren ordez azalpen gehienak testuen bidez txertatzen ditu. Edukiak interesgarriak izatea lortzen du, beraz hemen eskuragai izango dituzu. Bideo honetan, "Eboluzioaren teoria" gaia eskaintzen digu. Gainera galdera galdera batzuk proposatzen dizkigu Beñatek: 1. Zer da eboluzioaren teoria eta zein da honen ondorio nagusia? 2. Nork, noiz eta non plazaratu zuen lehen aldiz teoria hau? 3. Zer da aldakortasun genetikoa? Nola sortzen da? 4. Zeren ondorioz sortzen dira organismo bakoitzak dituen ezaugarri bereizgarriak? Zein motatakoak izan daitezke? 5. Egokitzeko (bizirauteko eta ugaltzeko) aukera berdinak al dituzte organismo guztiek? Zerk baldintzatzen du hori? 6. Nola sortzen dira espezie berriak? Zein izen du prozesu horrek? 7. Zein da gizakiaren eboluzio prozesuak hartzen duen izena? Eta honen indar eragile nagusia?
DBH
Keywords: Bideo didaktikoak; Baliabide digitalak; Ikasmaterial osagarriak