Antzinako Txina (II) : gizartea, ekonomia, kultura ([S.l.] : Benito KMK, 2020)
Benito KMK Youtube kanalean Historia eta Geografiako irakasgaien inguruko bideoak aurkitu ditzakegu. Bideo hauetan Beñatek gutxitan hitz egiten du. Hau da, ez ditu audio azalpen asko ematen. Horren ordez azalpen gehienak testuen bidez txertatzen ditu. Edukiak interesgarriak izatea lortzen du, beraz hemen eskuragai izango dituzu. Bideo honetan, "antzinako Txina; gizartea, ekonomia, kultura" gaia eskaintzen digu. Gainera galdera batzuk proposatzen dizkigu Beñatek: 1- Nolakoa zen Antzinako Txinako gizarte egitura? Marraztu "gizarte-piramidea" (adibide modura, 183. or. Egiptoko gizartearena erabili dezakezue). 2 -Zer eragin zuen lurraldearen suspertze ekonomikoa? Artisautzako zein produktutan espezializatu ziren txinatarrak? 3-Zer dela eta izan zuen Merkataritzak horrelako hedapen handia? Nola lortu zuten lurraldearen batasun ekonomikoa? 4- Zein arlotan izan zen Txina munduko herrialde garatuenetarikoa Aro Berria hasi arte? Zeintzuk izan ziren egin zituzten asmakizun garrantzitsuenak? 5-Zeintzuk dira, arkitektura eta eskultura arloan, Antzinako Txinako lan gogoangarrienak? Zein dinastiakoak dira? 6-Azaldu zeintzuk ziren Antzinako Txinako sineskera erlijiosoaren oinarriak. 1-Nolakoa zen Antzinako Txinako gizarte egitura? Marraztu "gizarte-piramidea" (adibide modura, 183. or. Egiptoko gizartearena erabili dezakezue). 2-Zer eragin zuen lurraldearen suspertze ekonomikoa? Artisautzako zein produktutan espezializatu ziren txinatarrak? 3-Zer dela eta izan zuen Merkataritzak horrelako hedapen handia? Nola lortu zuten lurraldearen batasun ekonomikoa? 4-Zein arlotan izan zen Txina munduko herrialde garatuenetarikoa Aro Berria hasi arte? Zeintzuk izan ziren egin zituzten asmakizun garrantzitsuenak? 5-Zeintzuk dira, Arkitektura eta Eskultura arloan, Antzinako Txinako lan gogoangarrienak? Zein dinastiakoak dira? 6-Azaldu zeintzuk ziren Antzinako Txinako sineskera erlijiosoaren oinarriak.
DBH
Keywords: Gizartea -- Txina; Kultura -- Txina; Ekonomia -- Txina; Bideo didaktikoak; Baliabide digitalak; Ikasmaterial osagarriak