Hiltzear dauden kulturak / [testugilea, Gaiak argitaldaria] (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 1996)
"Hiltzear dauden kulturak" liburuan bizirik dirauten 5.000 herri indigenen kultur aberastasunaren berri ematen da. Jaiotza, sarbide-erritoak, heriotza, lana, munduaren sorrerari buruzko sinesmenak, tabuak, artea... gizateriak inguruneari moldatzeko erakutsi duen aniztasuna ikaragarria da. Zoritxarrez, ondare hau galtzear dago.