Nola kursaal berria suntsitu zen - Urkizu, Patri (1946-2024) (Donostia : Elkar, 1984)
Zazpi ipuin itzuli eta zazpi ipuin asmatu hauetan irakurleak orotarik ediren dezake. Siux indioek nola zekusaten anderearen sorketarekin hasi, eta nola Kursaal berria suntsitu zeneraino. Keltar mitologia, txinar eta japondar alegiak, Petronius eta Margarita Nafarroako darabiltza aitzakitzat Patrik, hauen joko eta keinu, istorio eta kontakizunak amodio handiz damaizkigularik. Halaber gure herriko gertaerak, festetako buruhandia, Zarauzko balea, Hondarraitzeko neskatxa, Zurriolako kaioa, San Telmoko munstroa, etaba., grazia eder, perla hautatu eta bitxien medioz errekreatu ditu, eta irakurlearengan halako irriño konplize bat sortuko duelakoan gaude.
Keywords: Helduentzako Literatura