Frantzia eta nazioa - Davant, Jean Louis (Baiona : Maiatz, 2017)
Frantziako buruzagien jarrera, aspaldikoa da, herri hizkuntzak ukatuz edo zentralismo itotzailea erabiliz. Saio honetan erreferentzia askok erakusten dute estatu-nazionalismo berezi honen eraikuntza. Iparraldeko historia eta kultura ulertzeko lanabes ona da. Aditu eta ideologo batzuen arabera frantziar nazioa 1789ko Iraultza handian sortu zen. Aurretik Frantzia erregearen ondasuna zen, haren etxaldea. 1789an beraz nazioak erregearen lekua hartu zuen, erresumako biztanleen arteko hitzarmen sozialez omen jaioa, bat eta ezin zatitua bilakatuz 1792an. Legez egia da. Historiaz ordea, gauzak hain bakun ote dira?
Bibliografía: [307-308] or.
Testuak euskaraz eta frantsesez
Keywords: Nazionalismoa -- Frantzia; Saiakerak