Uhartearen mugetan = Aux confins de l'île - Borda, Itxaro (Baiona : Maiatz, 2022)
Itxaro Bordak azken 12 urtetan idatzitako olerkiekin egindako poesia liburu elebiduna da. "Pertsona bakoitza irla bat da, muga ukaezinekin. Tipi eta handi sentitzen ahal da" dio Itxaro Bordak. Azken hamar-hambi urtetan idatzitako olerkiak aurki daitezke liburu honetan. "Mikro eta makroren arteko jokoa. Bizidunen eta planetaren arteko jokoa" da. Azken bi urteetan ikusi ahal izan den bezala, "kinka larrian" dagoen planeta hori presente izan du idazleak ekologiaren gaiari hitz anitz eskaini baitizkio.
Testua euskaraz eta frantsesez
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura