Bizirik iraun - Tambourin, Marikita (Baiona : Maiatz, 2022)
Tambourinek Hego Euskal Herriko gizon batekin bizi izan dituen emazte baten bizipenak bildu ditu, gazte arokoak. "Gaztaroa ametsez beteta genuen eta amets horiek mehatxatuak baitziren. Haurrak izateak bizirautea lagundu baitu". Bere liburuaren bidez ere, garai hartan euskara eta Euskal Herriak bizirauteko izandako zailtasunak ez ditu ahaztu. Autorearen arma bakarra idazkera da: bizitakoa kontatzea eta isilduak direnak agerian uztea. Beranduegi izan gabe lekukoa pasatzen du eta jakilego hau uzten du ondokoentzat, norbaitek jarraituko duelakoan memoriaren lana. ikuspuntu feminista batetik adierazi nahi izan du Iparraldeko emazte gazte baten bizia Hegoaldeko militante baten ondoan. Maitasunak alaitua eta heriotzak goibeldua gaztetasuna!
Bibliografia: 169-171. or.
Keywords: Autobiografiak; Monografiak