Bendejerak : sorotik plazara = Vendejeras : de la huerta a la plaza / [egilea, Labayru Fundazioa ; testuak, Akaitze Kamiruaga ; itzulpena Labayru Fundazioa] - Kamiruaga, Akaitze (Geureak - Herri Ondare bilduma (Labayru Fundazioa), 2021)
Aspaldidanik baserrietako emakume askok etxetik kanpora atera dabe bizimodua: esnea banatzen edo ortuariak eta barazkiak plazara eroaten. Liburu hau eurak egindako lanaren aitorpena eta esker ona da.