Arantzazutik mundu zabalera : euskararen normatibizazioa = La normativización del euskera = La standardisation de la langue basque = Basque language´s standardization : 1968-2018 - Urrutia, Andres; Euskaltzaindia (Bilbao : Euskaltzaindia ; Frankfurt am Main ; Madrid : Iberoamericana : Vervuert, 2021)
Euskararen normatibizazioak, XXI. mende honetako lehen laurdena bukatzear dagoela, berebiziko osagaiak ditu, aldiak aldi. Hartara, euskararen erakunderik gorenak, Euskaltzaindiak, bere inguruan bildu ditu euskal hizkuntzaren partaide diren hainbat aditu esanguratsu, helburu zehatz batekin: zer egin den eta zer dagoen eginkizun, bi horien artean gogoetatzeko, jakinik, hori bai, hizkuntza egunero moldatzen dela gizartean, hiztunek euren hartu-emanetan erabiltzen dutenean.
Bibliografia-erreferentziak jasotzen ditu
Testuak euskaraz, frantsesez, gaztelaniaz eta ingelesez
Keywords: Euskara -- Normalizazioa; Euskara -- Alderdi sozialak; Monografiak