Arimen Gaua euskal lurraldeetan / Jagoba Álvarez - Álvarez Ereño, Jagoba (Historia euskaraz. Jagoba Álvarez (Youtube kanala), 2020)
Youtuben euskarazko Historiako materiala falta dela ikusita, Jagoba Alvarez Bigarren Hezkuntzako Historia irakasleak "Historia euskaraz" proiektua jarri zuen abian, ikasleei lagundu ahal izateko. DBH 4ko eta Batxilergoko material propioa sortu du Jagobak. Bideo honetan, Arimen Gaua euskal lurraldeetan gaia ezagutuko dugu. Europa osoan badaude gau hori modu berezian bizitzen dituzten istorio eta usadioak, eta Euskal lurraldean ere hala ospatu izan da. Orain dela gutxira arte "Arimen Gaua" edo "Gau beltza" bezala esagutzen zen. Baina... nondik dator festa hau? Badugu horrelakorik gure Historian?