Haizeaz bestaldetik - Txillardegi (1929-2012) (Donostia : Elkar, 1988)
Saio hau nobelarik baldin bada, edo, ez dakit hau, nobela hau, apokalipsi garbia ez bada, izan ere, nobela bat al da obra hau? «Novela antzekoa», zeritzon L. Mitxelenak arestian «Leturia»-ri eta «novela antzekoa», berriro, «Peru Leartzakoa»-ri urte batuzk geroago. Txillardegiren nobelarekin beti egin dira problemak. Eta, berriz ere, kritikoen eta katalogazaleen batere ardura gabe, Txillardegik, berak behar zuen bezalako jeneroa sortu du eta berak konzebitzen zuen bezalako «nobela». Bai, nobela bat duzu hau. Txillardegiren nobela bat, nobelatasunaren muga-mugan. Kontzientzi azterketa baten mugan. Apokalipsi baten mugan. Ipuin bat, ordea, ez da. Kontakizun bat. Abentura bat. Hasiera puntu batetatik bukaera batetara doana, istorio artean.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren laguntza jaso du.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak