Asterixen hamabi probak - Goscinny (1926-1977); Uderzo, Albert (1927-2020); Mébarki, Thierry; Lasa Urkiri, Usua; Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak (Barcelona : Salvat, 2021)
Julio Zesarrek behin betiko suntsitu nahi du aspalditik garaitu ezin duen galiar herrixka menderakaitza. Hori lortzeko, herritarrei eskatuko die bi ordezkari aukeratzeko jainkoek baino gainditu ezingo lituzketen 12 proba gainditu ditzaten. Proba horiek gainditzen ez badituzte, galiarrek amore emango dute; gainditzen badituzte, ordea, Julio Zesar galiarren esku egongo da. Baina Juliok ez daki aukeratu dituzten bi galiarrek, Asterixek eta Obelixek, asmamenaz gain beste sekretu bat ere badutela Panoramixen edabe magikoa.
10 urtetik aurrera (berdea)
Les XII travaux d´Astérix
Keywords: Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura