Abentura bat Grezian / testua, Frances Durkin ; ilustrazioak, Grace Cooke ; diseinua, Vicky Barker ; [itzulpena, Amets Santxez (Bakun SL)] - Durkin, Frances (Historianautak (Ttarttalo), 2012)
Historianautak denboran atzera joan dira Antzinako Greziara, eta zure laguntza behar dute iraganeko sekretuen berri jakiteko. Akropolira joango dira, Olinpiar Jokoen aitzindari diren kirolak ikusiko dituzte eta maskarak margotuko dituzte, anfiteatroan egitekoa den tragedia greko zirraragarri baterako. Bat egin historianautekin! Istorio bat, gertakariak eta jarduerak modu zirraragarrian nahasirik. Historiari bizia emateko modu ezin hobea!