1492, Amerikaren konkista / [testugilea, Gaiak Argitaldaria] (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 1991)
"1492: Amerikaren konkista" liburu honetan Kolon aurreko Amerikaren aberastasun kulturalaren berri ematen da. Ibilaldi luze baten ondorioa zen Amerika hura eten egin zen Europa mundua konkistatzeko bidean jarri zenean. Amerika egun oraindik ari da abentura ekonomiko haren ondorioak jasaten.